10.1.08

Kirjapäivitys

Kollegani käväisi kotimaassaan ja lupasi tuoda minulle hiukan tuliaisia. Ah, ihanaa! Hän toi kun toikin kolme Japanilaista neulelehteä. Selasin lehdet heti oikein ahmimalla, ja sitten selasin ne toisenkin kerran. Vaatimustaso taisi olla hiukan korkealla toisen Japanintuliaisten ja tilausten perusteella ja taisin odottaa lehdiltä jotain enemmän. Ehkäpä asiaan vaikuttaa myös se, että lehdet on ostanut nuori japanilainen mieshenkilö, jolla ei ole mitään hajuakaan tästä harrastuksen alasta. Otin ihan tietoisen riskin ja siihen nähden olen kyllä ihan tyytyväinen, olisi rahat voinut tuhlata huonomminkin. Kaikille näille japanilaisille lehdille on yhteistä se, että neuleet on kuvattu myös ruudukkomuodossa, samoin kuin meidänkin neuleemme ja netistä löytyy käännökset symboleille. Voin siis neuloa lähes minkä tahansa lehtien malleista. Siis noin teoriassa. Kaikissa lehdissä on myös mukana vähintäänkin virkkausta, viimeisessä myös ompelua ja kirjontaa.



Noista ensimmäinen kuuluu Let's Knit Series -sarjaan ja toinen Heart Warming Life Series -sarjaan. Erittäin positiivista niissä oli loistavat opastavat kuvasarjat ja jo valmiiksi vaihtoehdot esim. samasta neuletakista eri väreissä ja eri kauluksilla.






Viimeisenä oli ehkä hiukan taiteellisempi lehti Needle Work. Tässä lehdessä oli tosiaankin useampiakin kirjontamalleja, virkkausta ja ompelua, sekä yksinkertaisen tyyliteltyjä neuleita tai neuleita joissa oli jokin pieni jippo. Viereissessä kuvassa oleva käsiveska on ehdottomasti inspiroivimpia töitä näistä lehdistä. Se on tosi upea!







Joskus taannoin taisin mainita messuoistoistani: tässäpä niistä vielä kuvallista todistetta. Tekniset Käden taidot -kirjasarja on ollut haaveissa jo jonkin aikaa, nyt sen raskimme ostaa. Kirjasarjan mukana tuli kassillinen kaupanpäällisiä, pääsääntöisesti minulle (kuvat alla) ja lapsille. Oi kun olisi aikaa, voisin opetella hiukan enemmän noita nikkarointihommia!





Ei kommentteja: