8.7.06

The Frost & Ice Shawl

Huivi: The Frost & Ice Shawl
Lanka: Grignasco Merinosilk
Puikot: 2,5 mm Addi (80 cm pyörö)
Mitat: leveys 120 cm, korkeus 80 cm

Jippii, nyt tämäkin huivin retale on selätetty. Olihan siinä (vastenmielistä) väkertämistä. Lanka on ihanaa ja voisin vaikka pussata noita Addin puikkoja, mutta tuon huivin mallikuvio on niin IKÄVÄÄ neulottavaa ettei voisi paljon pahempaa olla. Se on tylsä, sillä se toistaa vain 18 silmukan mallikertaa uudelleen ja uudelleen, välillä vain hiukan eri kohdassa. Ja kuviosta tulee niin "sekava", että yhdenkin silmukan putoaminen aiheutti verta, hikeä ja kyyneleitä useammaksi toviksi. Huivista piti alunperin tulla iso hartiahuivi, mutta tuossa pienessä huivirääpäleessäkin oli niin paljon tekemistä että hyvä että sain sen edes tuon kokoiseksi. Paksuilla puikoilla ja vaikka mohair-langalla tuollaisen huivin voisi ehkä tehdäkin, mutta ei enää sileällä hönkäyksen ohuella lankalla. Ugh - olen puhunut.

Tämäkin postaus on tällainen pikapostaus 500 km päässä kotoa loman keskeltä, kamera on yhä laina kamera ja kuvankäsittelyohjelma puuttuu, mutta eiköhän tuosta kuvasta tule se olennaisin esiin. Ihan kiva pikkuhuivi ;-) Niin ja, ne mitat ennen pingoitusta oli 80/40 cm.

Edit... tässä hiukan lisäkuvia lomiltapaluun jälkeen:

Tässä selvinnee mittasuhteet, eli huivista tuli tosiaankin pieni mutta jospa se silti päätyisi käyttöön. Lahjoitin sen äidilleni synttärilahjaksi sillä väri on täysin hänen värinsä ja voisin paremmin kuvitella hänet pieni huivi harteillaan kuin isoon hartiahuiviin kääriytyneenä:

Tässä vielä pari kivaa kuvaa pingotuksen vaikutuksesta. Ennen kastelua ja pingoitusta huivi on varsin ryttyinen kuin kuun pinta, pingoituksen jälkeen sekä mallikuvio että langan laatu pääsee paremmin oikeuksiinsa:

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno!!

tikru kirjoitti...

Nää sun huivit on kyllä todella upeita. Sitäpaitsi suollat niitä ihan tuosta vaan. Neulotko sä unissakin?

Susanna kirjoitti...

Ihanaa kun päivität vaikka ootte reissussa :D

Huivi on tosi kaunis. Sääli että sen teko oli niin tylsää, muistan miten innoissasi olit kun sait ohjeen ja langan. Eikö tää ollut eka mitä oot tehny merinosilkistä?

Anonyymi kirjoitti...

Sä olet ihan käsittämättömän ahkera!

Ja millaiset työn tulokset.

Ihailen kovasti.

Anonyymi kirjoitti...

Mieletöntä miten joku jaksaakin väkertää noin paljon ja noin ihania.....

Stricker kirjoitti...

Voi kuinka ihania on taas nämä kaksi viimeistä huivia! Kyllä olet superahkera! Pidätkö sa lapset ja miehen kellarissa lukkojen takana vai miten saat kudottua noin paljon :-)?!? Mukavaa loman jatkoa! T.Nimim. laatikkojen keskellä helteessä hyvin vähän kutova

Jatta kirjoitti...

Oi onpa kaunis! Vaikka manaat niin kylläpä haluttais isekkin kokeilla..

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Sinähän olet oikea huivikone! Nätti on tämäkin!

Anonyymi kirjoitti...

joku on hiukan nopee ja taitava : )

mursuliina kirjoitti...

kauniskaunis :) ja sitten kommentoisin vielä tuota edellisen päivityksen icarusta: erittäin kaunis! onko sanavarasto vähän suppea? mutta kun ne on niin kauniita!

Linne kirjoitti...

Ihana ! Kyllä huivit on sun "alaa" :-)
Onko teillä siellä 500 km yhtä kuuma kuin täällä etelässä ?

Lape kirjoitti...

Kyllä on kaunis... Mielenkiinnosta kyselen, että kuinka paljon tähän kului tuota lankaa... ;)

Villasatu kirjoitti...

Onneksi lopputulos on kaunis... Millaista tuo Merinosilk on neuloa? Mulla on kaksi vyyhtiä ja etsiskelen sille mallia. Se tuntuu unelmalta kerällä, melkein pelottaa sen neulominen :-)

Olet muuten taitava, kerta kaikkiaan. Oot mun guru :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ilmoittaisin semmosta että olen ottanu oman blogini "sivuihin" ohjeesi pyyherenksuista. Laitoin linkin blogiisi ja kuvassa ja tekstissä on nimesi. Onko ok?

Anonyymi kirjoitti...

Hei taas ;) Katselin blogiasi ja ihailin tuota "valokuvagalleriaa" missä sulla on kuvia valmiista töistäsi. Kävin katteleen siellä Yahoo! sivuilla, ja haluaisin itellekin semmosen, mutta kun englanninkielen taitoni on mitä on, niin sinä varmaan kerrot onko tuollaisen jutun laittaminen maksutonta?? Kiitos jo etukäteen :)

Arteeni kirjoitti...

Kiitos kaikille, oli tosi kiva palata lomalta ja lueskella kommenttejanne!

En mielestäni neulo kovin paljoa. Kai. Isompi ei edes nuku enää päikkäreitä, joten päivällä pystyn neulomaan aika valikoidusti, mutta toisinaan se onnistuu helpostikin. Illalla on aikaa neuloa noin kolme tuntia ennen omaa nukkumaanmenoaikaa. Ja tuo Icarus oli niin viehättävä huivi, että sen neuloi ihan lennossa, tF&I Shawl on taas ollut kesken yli puoli vuotta ja siitä huolimatta se jäi luvattoman pieneksi ;-) Että silleen.

Loppuloma meni kuitenkin siinä, etten saanut paljon mitään aikaiseksi. Olen aloittanut parikin projektia huivivaihtoon joten kaikessa sälamyhkäisyydessään raportoivavaa on hyvin vähän.

Jaana, flickr on ilmainen mutten ole vielä itsekään täysin perillä sen mahdollisuuksista ja tokihan voit linkittää pyyhekoukkuohjeen ;-)

särmä kirjoitti...

Kaunis on tämäkin huivisi. Olen näitä katsellut kielipitkällä, mutten kommentoinut, koska kaikki edelliset vierailijat ovat tehokkaasti käyttäneet sanavarastoni kaikki keh-sanat. Neuloitko merinosilkkiä ihan yksinkertaisena? Kunnioitettava saavutus!

Anonyymi kirjoitti...

Olet kyllä varsinainen huivimaakari! :D Niitähän tipahtelee ihan jatkuvalla syötöllä! Tääkin on taas niiiiin kaunis että oikein!

Pilar kirjoitti...

Its beautifull!!! Is it your pattern?