13.1.06

Mallitilkku ja muita pikkujuttuja

Se lankahamsteridieettikisa alkoi nyt kuitenkin sen verran poltella mielessä, että päätin kuitenkin tehdä jotain muuta työtä tuon "merinosilkki" huivin lisäksi... Aikaisemmin ostamani vaaleanvihreät Novitan Tennesseet ovat tuolla minun arkussa, ja jostain kumman syystä en enää pysty näkemään niitä vauvan neuletakkina + henkselihousuina vaan kesäisenä vauvan peittona! Tein pienen mallitilkun koivunlehtishaalin mallilla ja nyt kaipaisin mielipiteitä!!! Siis jos joku ystävällinen eksyy pikkuruista blogiani lukemaan, niin olisin erittäin kiitollinen mielipiteestä että kannattaako tuolla mallilla tehdä kokonainen pikkupeitto? Sävy on ainakin minun tietokoneellani oikeasti hiukan pirteämpi kuin kuvassa, mutta huolena on se että hukkuuko tuo koivunlehtikuvio tuohon suht paksuun lankaan? Palmikot voisivat myös olla sieviä, mutta jostain syystä en haluaisi tuosta mersroidusta puuvillasta niitä tehdä. Minulla ei ole sopivaa kokoa kuin metallipuikkoja, jotka luistaa ja apupuikko putoaa helposti pois. Lisäksi minun probleemana on palmikon "kiepautuskohdassa" näkyvät reiät, mitkä erottuu kyllä huomattavasti pahemmin puuvillalangasta. Mutta tässä siis kuva ja sen alla hiukan informaatiota:


Malli: koivunlehtishaali
Lanka: Novita Tennessee
Puikot: 4
Mitat: n. 28x11 cm

Lankaa on jemmassa 600 grammaa, tuo mallitilkku painaa 16 grammaa, joten noin painomääräisesti laskettuna voisin tehdä n.85x135 cm kokoisen pikku peiton. Tuota mallikuviota voisi tietysti kokeilla hiukan suurempana, silloin se tulisi ehkä hiukan paremmin esille tuosta langasta, toisaalta jo pelkästään koon kasvattaminen tekee kuviolle kummia =D.

Minusta on varmaan tullut totaalisen kuuhullu, sillä en ole nyt kahteen yöhön nukkunut 3.5 tuntia enempää / yö. Silmät alkaa olla jo aika harmaanmustissa montuissa kun taustalla on ennestäänkin pelkkää univelkaa. Toivon tosiaan että tämä vallitseva ongelma johtuu tuon kuun asennosta eikä esim. tästä raskaudesta, sillä kuu kyllä lähtee kohta kutistumaan mutta tämä masu ei vielä kuukauteen!! Tästä väsymyksestä ja muista arkielämän kiireistä johtuen en olekaan juuri joutanut neuloskelemaan. Viime viikonloppuna mukaani tarttui ihan heräteostoina kolme kerää sitä Novitan lankaa ... höh, nyt unohtui nimi ja loput kerän jämät ehdin jo keriä vyötteiden ympärille... siis uskomatonta: Sitä Novitan puuvillalankaa (mukana taitaa olla myös akryylia), joka on paksumpaa kuin Tennessee ja pinta ei ole meleerattu, sävyt ovat hiukan kuin haalistuneita. Pyh olkoot, ostin siis Novitan mitälielankaa vaaleanpunaisena, pinkkinä ja vaalean violettina ja tein niistä "Ainolle" noin 70 cm:n raitapaidan (edit: ja se lanka taisi siis olla Samos, hehhehhee). Kokeilin neuloa hihat suoraan miehustaan, ainoana vikana on nyt vain olkasaumat jotka jatkuu hihansuihin saakka. Visuaalisesti sauman sain kyllä katoamaan, mutta se on silti olemassa ja valitettavasti se on kuitenkin jäykempi kuin itse neulos. No, se on kuitenkin pieni paha ja sen kanssa voi elää. Kursin paidan muuten kasaan käyttäen samaa lankaa, mutta nyt aion sen kuitenkin ratkoa vielä auki ja kasata uudelleen ohuemmalla langalla. Kuvaa tulee sitten kun se on viimeistelty. Lisäksi sain viimein ommeltua vetoketjun tuohon loppukesästä tekemääni vauvan villahaalariin, siitä tuli suloinen:

Ompelun saralla pöräytin eilen vauvalle fleecelapaset kotiin tuloa varten, niistä en hoksinnut ottaa kuvaa, mutta enköhän senkin ehdi tehdä jossain vaiheessa. Vielä olisi tuo yksi luonnon valkoinen pikkiriikkinen vauvaneule viimeistelemättä, se pitäisi vielä tehdä ennen vauvan syntymää jotta sitä ehtii käyttää sillä se on todella pieni. Vihreä alpakka on hiukan jumiutunut kun en oikein tiedä miten sitä jatkaa.

Tämä on jo kolmas kerta kun editoin tätä tekstiä... sainhan nimittäin eilen vihdoin päivitettyä myös tuon aikaisemmin tekemän vauvan huovan. Se on tehty Novitan Palma -langasta (t.sin, vaalea lila, valk.) mutta koska lanka on niin "höttöä", ei sillä ole ollut juuri käyttöä. Tarjoustalosta ostin muutaman euron huovan sillä värisävy sattui olemaan juuri sopiva, tein siitä hiukan peittoa isomman kaksinkertaisen huovan ja ompelin neulepeiton siihen kiinni. Viimeistelin sen eilen tikkaamalla siihen sydänkuvion, jottei neule pääse roikkumaan. Tuli ihan kiva ja tuolle on varmasti vielä vauvan kanssa käyttöä näillä kylmillä lattioilla. Koko peiton mitat on noin 80x104cm. Lankaa tuohon on mennyt hiukan yli kolme kerää, tumman sinistä oli pari kerää, joten olen sillä tehnyt reunukset erikseen, vaaleampia värejä meni kerä kumpaakin.

Niin ja osteluista vielä ... tulihan tuota juuri tilattua Sinisestä Kurjesta hiukan Opalin lankoja ja miehen raksapipoa varten ostin kerän harmaata seiskaveljestä... Lankakorissa olisi kivaa ohutta mohairia torkkupeittotarpeiksi ja viskoosilankaa huiviin, en ole vain vielä painanut ostoskorin jatka kassalle -painiketta.

Edit... tässä vielä toinen mallitilkku, nyt muutin 8 silmukan mallikuvion 10 silmukan mallikuvioksi (tilkun kokonaissilmukkamäärä on pienempi!!). Tämä taitaa olla jo sama kuin Kiri huivissa. Lehtikuvio tulee hiukan paremmin esille.

5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Mä en tuosta kuvasta kovin hyvin erota mitään kuviota, paitsi ne reijät. Peitoksi käy varmasti hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä, reikiä näkyy mutta tuossa toisessa kuviossa huomattavasti siistimmän näköisenä. Eiköhän se toimi peittona juuri hyvin :)

Anonyymi kirjoitti...

Minustakin toinen mallitilkku on parempi, ja tulee tosi ihana peitto vauvalle. Ja oletpa taas ollut ahkera ja saanut paljon aikaan! Hyviä vointeja toivotellen Tanja

Arteeni kirjoitti...

Kiitos mielipiteistänne =DD

Kuvan laaduissa on jonkin verran eroa, jostain syystä tuo mallitilkkukin tuli siistimmin tuohon jälkimmäiseen kuvaan vaikka kumpaakaan en sen kummemmin "venytellyt" tai "pakotellut". Mutta täällä ihan livenäkin pystyi näkemään, että ekalla versiolla peitosta tulisi vain enemmän reikäinen, tokalla versiolla siinä näkyy selkeämmin nuo vinoneliöt joissa on nuo lehtiruotimaiset reikäkuviot. Eli näillä näkymin päädyn kyllä tuohon jälkimmäiseen versioon, silmukkamäärät ym. lasken vielä helmikuuta varten valmiiksi, niin sitten pääsen heti alku kuusta tuota kilkuttelemaan :)

Kiitos kamut!!

Anonyymi kirjoitti...

Mun äitee on tehnyt tuolla samalla kuviolla parisängynpeiton puuvillalangasta, tuli tosi kiva ihan isona pintana. Joten mäkin liputan peiton puolesta, värikin on mitä mukavin.

Ulla